Centenaur

Iubitori de intelepciune felina, a fost o luna plina de chestii importante: intai a fost inaugurarea Casutei lui Taticu’, adica Ala-De-Nu-Vreti-Sa-I-Ziceti-Numele-Ca-Va-Ia-Dracu, adica mormanul de moloz de-i zice Catedrala Mantuirii. Inteleg ca multe dintre voi raman proaste la informatia asta, cum ca Taticu’ s-a bucurat la Templul lui Preafericitul, dar chestia e ca pacatosu’ crede de frica, nu de evlavie! Imi zicea Taticu’ Scaraotchi despre Preafericitu’ ,ca nu stie daca sa-l ia la el mai repede, sa stea impreuna la Jacuzzi cu pacatoase si uischi sau sa-l mai lase de reclama la suprafata, ca mult bine face pentru Spau’ lui cu caldurica de acolo de jos dintre placile tectonice.

‘Stelica, copilu’ intunericului care esti, ce sa fac cu roacaru’ asta, cu boneta de aur? Sa-l aduc la mine ca mi-e drag de el sau sa-l mai las sa cuceresca inimioare nevinovate pentru Boss?’ Retorica.

Ce sa va zic, toate religiile mari se bazeaza deopotriva pe credinta in doua chestii mari, alb-negru, bine-rau, Steaua-Dinamo, Yin-Yang etc.

Ii zice sincretism dual si vine de la zoroastrism, religia aia de l-a atras si pe Nietzsche saracu’…

Ideea e ca binele si raul merg mana in mana, sunt relative una fata de aialalta si depind una de alta. Toate marile religii au imprumutat ideea, mult mai usor de folosit la sedus babe si cretini decat multi-deismul confortabil si cautional al grecilor (romanii au intins-o ca pe ciunga: iti alegeai ce zei doreai sa te protejeze, in functie de nevoi si de vicii!)

Acum stai (eu cel putin asta fac in general, cand nu dorm) si te gandesti la Rai si Iad; unu e populat cu saraci, virgine, preacuviosi, alcool nu e, tutun ioc, iarba doar pentru boi, muzica e Fuego si canturi gregoriene, mancarea e fara sare si piper, miroase a tamaie si a vanilie. Dincolo, jos la Spa, sunt toti golanii, fetele vesele care fac podul din picioare, curge beutura garla, canta tare Ozzy si Lemmy; in plus, lume ca la iarmaroc, toti nebunii planetei, suflete sensibile, gen Stalin sau intelectuali de top gen Lenutza, academicianu’ de renume, practic o Veorica dintr-o epoca de aur; acelasi coc, gramatica si origini sanatoase.

Ia zi, unde vrei sa ajungi cand se termina atza?!

Revin la Romanica, al doilea eveniment a fost Centenarul, desi e legat de primul: ambele cu mult aur si tamaie sa acopere mirosul tare de rahat si ceata de cretini desculti care vor sa ajunga in Imparatia Ceruror sau in Istorie, dupa caz!

Cred ca prea se face caz de aia cu unde am fost si uite ce am ajuns, cu Bratianu vs Veorica. Eu zic ca lucrurile nu au evoluat prea mult. Ia fii atent acilea:

– un neamt fara bile ne conducea si atunci si acum, cu nevasta frumoasa vorbitoare de engleza

-politicienii, tot o gasca de golani hoti (va reamintesc ca am intrat in razboi in 1916 cu o armata dez-bracata si dez-armata de coruptia clasei politice-am si luat-o pe coaja imediat pentru ca mai aveam si un corp ofiteresc deplorabil, plin de lichele, cartofori si cretini – gen Oprea sau Fifor). In anul Unirii am intrat cu Takita Gura De Aur prim-ministru, o curvulita isteata si hoata care a rupt cateva partide in doua si care a mers la Trianon cu o harta a Romaniei Mari care ne facea vecini cu Canada si Australia, dupa acelasi principiu sanatos si romanesc :’incercam, poate fraieru’ pune botu” ! Iar in guvernul lui Brateanu il gasim si pe celebrul nea’ Constantinescu-Porcul. La propunerea de spaguta ‘ia un milion si nu afla nimeni’, suinul a raspuns ‘ da-mi 8 si poate sa afle toata lumea’! Pe langa asta Dracnea e virgina prea-nevinovata!

-bulgarii ne-au tras-o si atunci-Turtucaia-cel mai mare si mai rusinos dezastru militar al bravei armii romane si acum intra in Schengen inaintea noastra!

-dupa razboi, Europa ne-a smuls de urechi din feudalism si ne-a impins in prima linie a civilizatiei (Romania Mare / UE-NATO), iar noi le-am dat obraznicii si cersetori

-dupa Unire am construit o mizerie de catedrala la Alba Iulia, urata si asezata fix in ochii Ungurilor (alaturi de o bijuterie de biserica catolica veche de 1000 de ani, da’ a noastra muuuult mai mare si in mijlocul fortaretei Vauban construita de Eugeniu de Savoia ca sa ne apere de Turci -tot o bagare cu forta in Europa)

– cai ferate si sosele nici, nici, bani furati pe proiecte europene (afacerea Strousberg cu Carol manjit, Bechtel si Tel Drum)

Pare ca istoria se cam repeta, nu-i asa!!

Diferenta e ca oamenii politici de atunci erau educati si muuult mai destepti (Porcu’ era totusi doctor in drept la Paris, Andrusca e repetent la clasa a IV-a). Pe de alta parte cati dintre voi ati citit o carte in ultima luna?! Pauza jenanta.

Mai urmeaza o deviatie puternica pe dreapta, cu accente mistic-patriotice de tip ‘la noi in tara, doar noi ne cacam pe viitorul copiilor nostri’, poate un ‘Arhanghel’ analfabet si brutal care sa umple ecranul la Antena 3 cat timp restul stati pe feisbuc si va indignati intre filme cu pisici si ecologie si GATA!! v-ati bagat picioarele si-n urmatorii 100 de ani!

Mai multa privire catre oglinda e recomandarea mea catre voi, boborul, patriot si viteaz doar in fotoliu, cu mici si bere la nas!

La multi ani, Romania!

Sa cante muzica: Jingle bells, jingle bells…

Miorlauuuuu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s