Negru festiv

A venit in sfarsit Marea Sarbatoare a Intunericitului. Va salut din poza-antet, sper ca transmit entuziasmul momentului. Nu intamplator, azi noapte s-a miscat putin scoarta, Taticu’ a eliberat spiritele rele.

Saracu’, e depasit rau! Cu ce vrei Tataie sa sperii Planeta, cand deja aici se zbenguie Trump, Putin, Fuego sau Veorica si dau nastere la vorbe si ganduri care fac sa se-ncovoaie otelu’ ratiunii!?

Azi noapte am prevazut cutremurul cam cu 15 minute dupa, super rapid, pentru ca dormeam ascuns in asternutul lui ala micu’ (un fel de a zice, ca s-a facut cat calu’ de la apa de Clinceni) .

In fine, nici asta nu a mai speriat pe nimeni, popor brav, blazat de vicisitudini, poate sa vina Apocalipsa ca ei pun de gratar si deschid petul de bere…

Pai uite cum i-a driblat Daddy, dupa ce s-au adunat sa faca revolutie in August, le-a tras-o in rafale: legile schimbate, revolutia din PSD fasaita, Lazar ras… iar opozitia canci, contemplativa si pe alocuri complice. Pai daca Iohanis e vocea indignata a Natiunii, atunci eu sunt leopardul zapezii care prinde condorul in zbor!

A ajuns Firea sa fie ingerul dreptatii, Libertatea imbracata in carpeta cu Rapirea din serai! Apropo de carpeta, v-am pus pe Instagram carpeta din sufrageria lui Dracnea (spoiler: ai o casa de neam prost si pui pe perete o carpeta cu o casa si mai de neam prost, da’ mai mare!

View this post on Instagram

Ultima fita de carpeta, gen Conacu' lui Bo$$ Draknea

A post shared by stelica motanu (@bloguluistelica) on

Ca veni vorba de simboluri de sezon, stateam zilele trecute la soare si ma uitam la miristea de porumb, unde un stol de ciori re-alimentau; eu pot sa le zic asa, ca avem aceeasi culoare, da’ voi trebuie sa le ziceti zburatoare afro-americane sau ‘color-challenged parrots’.

Una peste alta si eu si ele suntem foarte asemanatori: simboluri demonice (mai ales de Halloween cand venim la pachet cu Vrajitoarele), cele mai inteligente din speciile noastre, creaturi maiestuoase si nesupuse, ne facem veacul pe garduri si in cimitire si avem reputatie de intelepti si cult-creatures (Nevermore pentru cine-ntreaba, de Begemot v-am zis deja)

Una dintre ele imi arunca peste gard:

‘Bo$$, dai si matale o graunta de pisici, ca ne doare eleroanele de foame? ‘

Eram molesit de soare si usor melancolic dupa masa, asa ca zic:

‘Ma’ nigga’, de unde veniti, din Harlem si va cautati istoria mandra in Africa?’

‘Da de unde, fratie, venim din Tandarei, ca a bagat astia mecanizare si nu ramane nimic dupa tehnologie pe camp! Suntem victimele microprocesorului, Faraoane!’

Am dat din cap trist si le-am dat voie sa-mi manance grauntele. Cum a zis un filozof bulgar, ‘Viata e pustiu!’, uite unde am ajuns, de ne pleaca valorile!!

La plecare am constatat ca ciordisera si chilotii de pe sarma!

Inchei in nota vesela: Veseliti-va de Halloween, ca oricum va ia Dracu’!

Miorlau!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s