Sox vs Sex

Dupa lupte grele cu canicula, prostia lu’ Veorica si oboseala, revin la cererea publicului cu a doua dezvaluire cutremuratoare despre existenta lui Satan (Daddy-miau).

Va spuneam la precedenta emisie ca exista trei dovezi clare cum ca Ala Negru exista si nici una despre Al Bun cu barba alba care sta calare pe nor si aduce alocatii la copiii cuminti.

A doua mare chestie pe care matematica n-o poate deslusi e disparitia ciorapilor. Fenomenul afecteaza zilnic milioane de barbati nevinovati din intreaga lume (exista zone in Africa unde au ajuns saracii nici sa nu mai poarte, de frica Diavolului!).

Faptele: seara iti scoti ciorapii si ii pui la spalat, a doua zi dupa spalare, aleator si fara discernamant, o parte, de obicei stangul, dar au fost documentate si cazuri de dreptul, dispar fara urma; e ca in Sherlock Holmes: incinta etansa, paza cu lasere, incuietori ultimul racnet, si totusi…

CONSECINTELE: Cuibul dragostei e cuprins de valuri, suspiciuni ingrozitoare si depresii fara speranta! Se spune ca Hamlet himself, Printul Danemarcei a fost cuprins de nebunie cand i-a disparut un flausat, de unde i s-a tras si numele de ciorap cu chilot!

Unde a inceput totul? In 1881, pe 10 Octombrie, goeleta americana Ellen Austin pleaca  din Londra cu destinatia New York prin mijlocul a ceea ce numim astazi Triunghiul Bermudelor. E vorba de o nava cu panze, cu un echipaj de 82 de oameni, de 1800 de tone si 70 de metri lungime. In manifestul navei erau inregistrate pe langa incarcatura Р300 butoaie cu rom, 1200 baloti cu stofa, 400 butoaie cu pulbere Р81.5 perechi de ciorapi de lana Рvremea rece impunea ca fiecare om din echipaj sa aiba o pereche de rezerva. Diferenta de 0,5 perechi se datora faptului ca Mr. Jack Frasier, Esq, capitanul goeletei, avea un picior de lemn.

La data de 12 Noiembrie, in dreptul insulei Nassau, goeleta a intrat intr-o zona de ceata, busolele au luat-o razna si nava a plutit in deriva 3 zile; la iesire totul era intact, mai putin rezerva de ciorapi! Aveau exact 81 de ciorapi – toti dreptul -cerintele marinei cereau ca ciorapii sa fie brodati cu serie-numar si L/R!

Socul si groaza descoperirii a dus la nasterea legendei Triunghiului Bermudelor (nume predestinat, caci ciorapii si chilotii sunt frati de sertar!)

Ce nu este documentat e faptul ca nava avea si un motan in echipaj; conform regulamentelor marinei americane ale vremii, orice nava avea obligatia de a avea o pisica la bord, pentru a pazi incarcatura de sobolani. In acest caz, la bord era o cotarla din Philadelphia, Tom, fara un ochi si care se cam dedase la rom. M-am intalnit personal cu el, in 1908, la cea de a treia mea viata, in portul Marsiliei si mi-a spus adevarul:

“Stelica, zice epava felina, in ceata deasa in care intrasem era o tacere ca de mormant. Deodata, o lumina inghetata a taiat adancurile si o mana neagra a iesit din valuri cu degetul mijlociu ridicat. M-am facut arici si am vazut cu uimire cum 80 de ciorapi au iesit incolonati din cala si au sarit in valuri! Totul a durat o clipa si apoi s-a lasat intunericul. Corabia a continuat sa pluteasca in deriva si cand a iesit la lumina, descoperirea a facut ca jumatate din echipaj sa innebuneasca; restul au ramas holtei toata viata!

Capitanul a fost dat afara de proprietari pentru lipsa din gestiune si si-a sfarsit zilele betiv si nebun in insula Nantuket.”

Nu am motive sa nu-l cred pe Tom (alcoolul si un singur ochi nu pot discredita un motan!) si va zic clar ce s-a intamplat: in triunghi s-a deschis Portalul (la fel ca la nasterea mea in cimitirul Clinceni) si Daddy si-a luat partea!

De atunci Triunghiul a ramas o zona de mistere si tragedii, la fel cum ciorapii au continuat sa dispara si sadeasca dezbinarea intre EL si EA!

Data viitoare revin cu a treia dovada, daca nu cumva pe 10 in Victoriei, iese Dracu’ si o ia pe Veorica!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s