Leopardu’ rupe gardu’

De la o vreme ma zgandare rau curentul asta nou de-i zice ‘politicali corectnes’. Cre-ca am tot dreptul sa-mi exprim parerea pentru ca sunt minoritar din mai multe unghiuri:

Unu. Sunt motan, adica sluga clasei exploatatoare, reprezentata de Martalogu; permanent expus abuzului, fie ca e vorba de grauntze ieftine de la Auchan,ori sunt aruncat in frig noaptea (nesimtzitu’ imi si zice la misto ‘la vanatoare, pradator nocturn!’)

Doi. Sunt afro-american, chiar daca cu stea alba pe pectorali.

Trei. Sunt mascul si traiesc cu doua femele (Stela si Luna), deci si minoritar sexual.

Va zic astea pentru ca ce se intampla cu filmul Pantera Neagra e usor gretzos.

M-am dus la film cu gandul ca e documentar cu varu’miu din Africa.

(pentru fanii stiintei, pantera neagra e de fapt o felina cu melanism si nu o specie diferita; in Africa si Asia leopard, in America de Sud jaguar, iar in Clinceni Stelica sub-semnatul).

Eniueiz, filmul e o realizare mediocra Marvel (actiune liniara si previzibila, efecte CGI de masa,eroi indestructibili pe care ii face zob orice ciumpalac mai hotarat, dar-surpriza!- eroul reinvie si salveaza situatia, plus eroina).

Canci umor marca Marvel, personaje usor de uitat, dar musteste de clisee de tip ‘traiasca egalitatea dintre popoare’ sau ‘nici o masa fara peste’ (asta ultimul suna de-a dreptul bine!). Nu vreau sa va stric surpriza, da’ e vorba de supererou’ negru care pune albu’ la locul lui si repara ecosistemu’ planetar.

Toata ceata, de loc din Africa, vorbeste cu accentul ala de student african la Londra, ca sa priceapa rumegatorul de popcorn ca ei sunt ‘de acolo din jungla’ si nu ‘de aici de la apa calda si Netflix’

Singurele personaje albe (unu’ rau, unu’ bun, sa fie pol-cor) sunt Dildo Baggins si Gollum! Adica albi, da’ de demult si de aia mici!

Ok, toata lumea intelege, faci si filme pentru minoritati, ai si audienta data de numele Marvel, da’ de unde succesul de critica si de bani?!

Filmul a luat 7.8 pe IMDB (Dunkirk de ex a luat 8!) si a adunat 1.2 bn usd!!

Nu poate fi vorba decat de pol-cor, dus la extrem: pur si simplu oamenilor le-a fost teama sa nu se duca la film si sa spuna ceva de rau. Alta explicatie nu e!

Bai, daca pisica e neagra, nu zi ca e flamingo!

Miorlau!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s