Complexu’ Haiducu

Revin dupa o lunga si grea suferinta de 3 zile, va scriu de pe patul de spital veterinar. Bestia aia mica si neagra cu mustati albe, Luna, profitand de momentele mele de meditatie, m-a muscat de pulpa. Am trecut cu vederea ca orice motan de lupta, dar rana s-a infectat si acum stau cu o trambita de plastic pe cap intre o cotarla de lup cu urechi blegi si un pui de matza gri.

In fine,suferinta mea e mica daca ma gandesc la marile probleme ale societatii…

Revin la tema, pe vremea lui Ceasca, eram pe la a 3-a viata, in Drumul Taberei s-a facut un complex pentru sportivii armatei, hotel si cantina, care se numea (se nuneste inca) Complex Haiducul. Ei bine, nu despre asta vreau sa va zic aici, ci despre complexu’ de care sufera bietul popor al vostru: al haiducului.

Din cele mai vechi timpuri, hotia a fost acceptata si chiar incurajata sub pretextul haiduciei: iei de la bogati si dai la saraci!

Dacii, se stie, isi ocupau timpul cu bautura si prada peste Dunare. iarna pe gheata, cand garnizoanele romane stateau la programu’ de revelion cu Stela si Arsinel.

Moldova a fost intemeiata de Dragos, voievod de Maramures, care venea la praduiala peste munti.

Istoria romanilor e un sir lung de hotii, pradaciuni si tradari:

Mihai Viteazul a cumparat domnia de la turci cu bani imprumutati si apoi a adunat creditorii si i-a trecut intt-o lume fara dobanzi si intristare.

Stefan cel Mare a jumulit Braila-merita citita scrisoarea alora catre el, desi si aia sunt tot moldoveni!

Brancoveanu avea o avere uriasa, in cea mai saraca tarisoara a Evropei si a fost vandut turcilor de unchi’su, iar aia l-au torturat sa zica unde tine banii si nu pentru ca era crestin etc etc

Peste toate, poporul de rand canta despre codru si haiducii care belesc autoritatile si oamenii cu bani. Modelul e simplu: haiducul e frumos, tanar, viteaz si larg la punga, cam cum sunt eu sau si mai pe intelesul vostru, Liviutz de Teleorman.

Accesoriile s-au rafinat: calul alb e gip mare cu clima bizonica, palosul e aifon lat cu agenda plina, boierii aia rai sunt corporatiile care sug sangele poporului.

In esenta, Dragnea si ceata lui sunt cei buni, cu o croiala perfect sincera: o ceata de haiduci, care au fetze, trecut, formatie si educatie de hoti; asta au facut, fac si vor face dintotdeauna, nici un echivoc. Pe de alta parte in piata striga tot niste romani, dar cu acelasi model in ADN. Va dau cateva mostre si daca va recunoasteti va astept cu 1 RON:

-corporatul care e platit pe micro si baga cheltuieli fictive ca sa nu plateasca impozit

-IT-istul care lucreaza pe PFA si e platit in bitcoin ca sa nu fie taxat de stat

-managerul de corporatie care se joaca cu raportarile fiscale ca sa evite impozitarea, si o face pentru ca are ‘un amic la ANAF’

-patronul care a jumulit fonduri UE, da’ pe vremea alorlalti si acum e revoltat ca nu mai are loc la cozonac

-romanul verde care arunca gunoiul pe camp cand nu-l vede nimeni, sau si mai pervers, inchide ochii cand o face firma de constructii care-i face casa

-posesorul de diploma luata la misto, doctorate masluite si calificare mincinoasa

-oricare dintre voi care incearca sa scape de amenda sau suspendare cu o shpagutza la politistul platit cu salariu de mizerie

Si desigur demonstrantul revoltat care nu a votat la nici un tur de alegeri…

Dragilor, Dragnea, Iordache, Nicolae, Nicolicea and Co sunt niste hoti, dar nu au ascuns niciodata lucrul asta, iar cei care i-au votat de asta i-au votat si exact asta se asteapta de la ei: sa fure si sa permita hotia!

Inchei in ton de sezon: La multi soareci la anul!

Miorlauuuu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s