Robotu’ si Roboru’

Stie toata lumea ca cand motanu’ nu-i acasa soarecii joaca pe masa (cacofonia intentionata, ca-i vorba de nea Tudose!).

Am fost plecat o saptamana si iar a baut nea Tudose detergentul de geamuri de la baie si s-a urcat pe birou. L-am gasit dansand Macarena cu Misa. Alaturi, Daea mozolea o oaie, in timp ce Pop scria cu marker pe un cearsaf: “Traiasca revolutia fiscala! Moarte la toti capitalistii!”

Cam asa e condusa Romanica zilele astea, geniul din spatele cacofoniei fiscale fiind Valcov, un borfasel semi-doct, aflat in pragul puscariei. Asta arata nivelul de creier al lui Daddy Dragnea, care-l crede pe ala un geniu al macro-economiei. Adevarul e ca Dragnea a cam ajuns la capatul lantului: Sindicatele si mediul de business s-au cam saturat si vor decontul, americanii inteleg ca daca pierd si Romania (Polonia si Ungaria s-au cam rupt de UE), tatucul Putin are un deget bagat in funduletul NATO, iar greii din PSD vad cum le fuge bugetul viitor din portofel (bugetele locale au ajuns la mana paroasa a lui nea Tudose). Speranta ca alegatorul traditional PSD sare sa-l apere -idiotul a amenintat cu mitinguri- e ca visul meu cu soarecele ala gras care alearga in slow-motion sa ne sarutam pe gura! Alegatorul PSD e satul si are manele la TV, nu iese din casa decat la mici si bere, nu la cafteala ideologica mai ales ca vede pretul la papica si Roboru’ luand-o in sus. Ascultati la mine, ca am trecut prin multe revolutii in cele 7 vieti anterioare: daca decembrie e cald, vom vedea distractie in Piata!

Asta-i cu Roboru,sa va zic si pe ailalta. Am fost sa vad Blade Runner 2049. Eram infiorat, dupa ce am citit ca la priviul cu presa au iesit aia cu scuipat pe barbie si s-a auzit cuvantul ‘capodopera’ la coada la popcorn. Combinatia regie:Villeneuve, muzica:Zimmer imi ridicase asteptarile si parul pe coada deopotriva de sus!

Am un singut cuvant: SOPORIFIC! 

N-am mai dormit asa de bine de mult (cam de ieri cand m-a uitat Martalogu’ in casa’ o zi intreaga). Nici nu stiu ce m-a adormit mai tare: scenariul previzibil si tern, muzica apasatoare marca Zimmer, dar deja monotona (in Dunkirk avea o miza istorica), sau jocul actoricesc al lui Ford si Gossling. De astia doi ce sa zic, facuti la imprimanta 3D, zero expresie, tristete de gigolo impotent pe scenografie de sfarsit de lume. Daca in primul BR, mirarea usor tampa a lui Ford tanar in fata perversiunii tehnologice a replicantilor (excelenti Rutger Hauer si Sean Young) era sexy si foarte proaspata, aici e doar o senzatie de deja-vu, plus copie proasta la Gossling.

Aglomeratia de staruri cu roluri mici, dar ‘adanci’ pentru hipsteri (Leto, mama lu’ Forrest Gump) nu salveaza rateul.

Concluzia:  mult zgomot pentru nimicuri.

Va recomand mai degraba ultimul Thor in IMAX : culori, efecte speciale, umor, galagie si bijuterii de joc actoricesc (cameo Goldblum sau Damon uncredited!).

Inchei cu comentarii pe poza din antet: abominabil!

Miorlau!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s