Chinul si China

Ale vietii valuri m-au impiedicat sa revin a doua zi asa cum promisesem, dar pana la urma sunt motan (magic si satanic, dar motan !) asa ca nu va puteti astepta la seriozitate…

Va ziceam de Nea Tudose ca nu e un prost pur si simplu, cu circumvolutiunile cazute pe frunte din cauza alcoolului, ci un prost cu grad, lustruit si organizat. Biografia lui e tipica pentru un gradat acoperit: baiat dintre blocuri, cu ceva pretenasi intre borfasii Brailei, liceu industrial pe langa port (mic trafic, intuneric si suspans, contacte dure cu legea cand se face sintrocul-libertate contra suflet), sportiv de mana a 14-a -sportul popular a fost totdeauna pepiniera de secu’ -vezi Tiriac- pentru ca puteau intra-iesi din tara, mic trafic cu uischi si dolarei, prietenii si cu aia de sus din Partid si cu aia din rigole.

 Dupa Revolutie, cativa ani in ceata, apoi subit angajat de birou senatorial (modelu’ e arhetipal: ciocu’ mic si urechile mari! Afli cand pacatuieste bosu’ (un ciubuc, o privatizare, o amantutza etc) si ai o mana ridicata sus la vot in Parlament cand vrea Serviciul RI.

Apoi o Particulara la misto cu motz de Master la SRI facut la inghesuiala pentru acces la vorbe de taina si hop! in Parlament!

De aici, daca esti cuminte si te faci util cu cioculetzul ajungi langa pradatorii mari. Cand e nevoie de un inocent cu butoane si manete, se activeaza dosarelele si deodata esti solutia crizei de ‘specialisti’. Cam asa a fost si Grindeanu; dupa ce l-au tavalit si ejaculat din partid (Vanghele dixit), iaca ieri aprimit un super job de la PSD! Daca tara si gradele de sus o cer, oamenii inghit scuipatu’ si se infratesc!

Bietul Liviutz e intr-o mare dilema: e inconjurat de prosti si de hoti, iar singurii dispo sunt gradati si executa doar ordinele pe unitate!

Asadar organu’ conduce dansul, Nea Tudose a devenit leu si l-a muscat de partea femeiasca pe mustacios: Sevil si Rovana out! 

Razboiul insa nu e terminat, urmeaza Liviutz la serviciu, dar pare ca se cronicizeaza. Petarde ca Grindeanu sau Tudose, care fac bum!, dar fara sa omoare pacientul, mai sunt, depinde ce solzi dezvolta Faraonu’din Alexandria!

De urmarit.

Valurile vietii m-au dus saptamana trecuta in China, in turneu de veneratie ca Papa: se stie ca la chineji pisica e sfanta, aduce noroc si bunastare; mai mult, omuletii galbeni au mare pofta la caini!

In poza de sus, varu’ Cichician, care lucreaza ca simbol sfant intr-o pravalie din Guangzhou, iar in timpul liber face pace cu sinele intre tomberoanele dintr-o piata de peste.

Data viitoare va deslusesc misterele orientului!

Mi-ao-ui!

One thought on “Chinul si China

  1. Dragă Stelică, lasa-l in plata Domnului pe Dragnea. Noua să ne spui daca in China au și motanii ochii oblici.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s