Inapoi din viitor

Ho, nebunilor! N-am greșit poza, a fost doar un feishan tizar combinat cu un chiz pentru turiștii de feisbuc; e din Prelungirea Ghencea buticu’ ! Dați navala că s-a băgat marfă proaspătă!

Legătura cu Suedia e că la ei n-a existat așa ceva niciodată și nici n-o să existe, ceea ce mă duce cu gândul că suntem pe linii de evoluție diferite: ei de trag din maimuță, noi la broască am greșit intersecția și ne tragem direct din papagali. Sau pentru creaționiștii ortodocși, pe ei i-a făcut Odin (tata lu’ Thor, adică Anthony Hopkins), pe noi Șefu’ lui Bo$$ Daniel (‘Un-pic-prea-fericitul- ținând- cont-de scandalurile-de-hoție-pedofilie-homosexualitate’).

Revin la experiența Scandinavă: am făcut autostopul și imediat m-au cules doua suedeze creponate (cca 60 de ani, uitate la soare) care mergeau la Malmo; nu s-au minunat că sunt motan (nici o vietate pe străzi la ei, câine sau pisica), nici că sunt negru – cică daca nu opreau riscau pușcăria pentru discriminare!), iar când au auzit că sunt român au țipat de fericire ‘Mamaia, Mamaia! Andrei Gheorghe!’ Se pare că prin ’80 se bucuraseră de frumusețile litoralului comunist împreună cu AG, ghidul ONT… Pare că totuși că omu’ are niste calități, care nu se vad la radio…

Am curs pe autostrada către Malmo spre sud, printre păduri de brad și pajiști liniștite. Ca paranteză pentru amatorii de geografie, Suedia e o țară măricică (de doua ori cât Romania), cu doar trei orașe principale: Goteborg, port la Marea Nordului, Malmo în sud între Marea Nordului și Marea Baltică, la doi pași de Copenhaga și Stockholm, port la Marea Baltică. Cele trei porturi sunt colțurile triunghiului sudic care reprezintă treimea de sud a țării, intre ape, restul fiind depopulat și continental. Populația totală e de numai 9mil, iar cele trei orașe menționate au cate 500k și capitala 800k!

Faceți calculu’ cam câți erau pe la anu’ 1000 și cu toate astea au plecat de nebuni să cunoască frumusețile Europei. Se numeau Vikingi rusi, și au înființat primul stat rus (era să zic sovietic, ptiu!), cnezatul Kievean condus de Igor (Ingvar, nevastă Olga- Ulga). Capu’ sus din lectură și vedeți ce e cu statul Ucraina și de ce e Putin emoționat pe tema Crimeii…revin in alt blog pe tema asta.

Împărații bizantini aveau garda formata din Vikingi (varegi). Înalți, blonzi, fara armuri sau zale, doar cu cuțit, topor, sabie, dar mai ales fără nici un respect față de viață (a lor, dar mai ales a adversarilor!).

Pe același model nordicii au furnizat clasa conducătoare, peste o masa mult mai mare de populație agricolă pentru a forma câteva formațiuni statale europene: Rusia, Polonia (Vikingi peste slavi) Anglia (saxoni+danezi peste celți), Franța (franci peste celți/gali), Spania (Vandali+ Vizigoți peste iberi romanizați).

Merită menționat și faptul că vikingii au găsit primii America, Eric cel Roșu fiind primul agent imobiliar din istorie: a botezat o bucata de gheață stearpă Greenland (Ținutul verde) și a vândut-o naivilor pe textul bine-cunoscut: ‘ verdeață, 2km de Universitate, acces la Metrou, toate utilitățile’; primii clienți au murit de frig când a venit iarna pentru că nu aveau nici un lemn de foc!

Revin mâine cu studiul de caz nordic, că să clarific și chestia cu viitorul…

Doar o considerație de final, după ce Daea, legendarul ministru al agriculturii a mai scos o perlă: ‘ Vaca e un animal extraordinar, care transformă furajul in lapte.’

Încep să cred că mustaciosu’ Liviutz e genial: ni i-a băgat în față pe Tudose, Daea și Pop că să râdem până la moarte!

Aștept cu nerăbdare opinia lui Tudose despre familia tradițională (în aceeași notă cu referința card-banci-Terente): ‘Io pe nevastă-mea am cunoscut-o la o nuntă -a ei- am furat-o la miezul nopții și am uitat s-o aduc înapoi…ne-am iubit că nebunii doo luni, după care a început să vrea și ea!’

Miorlau!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s