Ali Baba si cei 40 de hoti

Am aflat direct de pe surse ca motiunea a trecut, ceea ce desigur am prezis de ieri. O sa zica rau-voitorii ca si daca pica, eu tot ma laudam ca am prezis,  ceea ce este desigur adevarat, dar nu scade cu nimic din meritu’ meu, adica acela ca eu am INTOTDEAUNA dreptate !

Situatia ma face sa ma gandesc la poza din header: un boboc frumos – viitoru’ luminos al patriei adica, da’ pe care sta un gandac mustacios – Dragnea adica, iar in spate se vad gratii, intelegeti voi… Realitatea e intotdeauna un amestec de parfum, culori, pe care sta ca motzu’ pe baliga un PSD-ist! Peste toate astea, de trandafiru’ asta am eu grija sa-l ud in fiecare dimineata cand ma intorc de la clubu’ de pisicutze, ceea ce face lucrurile si mai odorizante!

Probabil ca aia mai inteligenti dintre voi se intreaba deja de unde titlul si imediat fac conexiunea intre hoti si PSD. Ei bine, nu, mintea ma duce iar la geopolitica, ca ar fi si pacat sa irosesc asa putere de analiza pe mizilicuri de Dambovita – vroiam sa va luminez care-i legatura intre ISIS, Siria si atacurile lor concentrate pe Franta si Anglia.

Zona aia de foc, Orientul Apropiat mai bine zis, a fost pana la Razboiul ala Mare (14-18 ignorantilor!) parte din Imperiul Otoman, care ii trata egal pe toti  – arabi, evrei, greci, crestini, kurzi etc etc ,adica cam cum ii tratez si eu pe Stela si pe Hugo – cu sictir si cu trosneala cind ridica capu’ din grauntze.

In timpu’ razboiului, cand era cam clar ca Otomanii sunt pe duca, englezii si francezii au semnat un tratat secret (desi si Rusia fusese informata) Sykes-Picot (dupa numele negociatorilor), prin care imparteau aiurea toata zona, in influente directe-indirecte intre cele trei state. Rusia nu a mai fost parte la imparteala pentru ca au venit bolsevicii la putere si aveau alte griji (au apucat sa vanda Turciei documentele contra ceva teritorii in Caucaz!).

In acelasi timp, fara rusine, englejii au promis arabilor un regat mare si frumos contra o insurectie anti-otomana care n-a mai iesit cum trebuia, iar dinastia Hashemita (Serifii Meccai) au fost rasturnati si alungati din Arabia; in schimb englejii le-au creat si daruit Transiordania, acum Iordania – o gaselnita de stat care n-a existat niciodata!

Granitele au fost trasate din creion pe harta (au existat localitati separate sub grosimea liniei de creion!) ambele parti incercand sa controleze lumea musulmana: englejii aveau nevoie de sud pentru acces la Pakistan-India si Suez, francezii credeau ca Damascul e cheia zonei si Libanul le da acces la mare.

Rezultatul a fost ca au aparut state ciudate (fara unitate de etnie sau de religie) care imediat si-au construit ambitii si motive de scandal (Siria, Irak,Palestina,Israel, Iordania) si desigur au inceput sa faca din religie emblema politica.

Concluzia, nu pui pisici si caini in aceeasi curte, daca nu vrei galagie!

Miorlauuuu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s