Epic

Finala de ieri dintre Juve si Real e subiectul zilei, desi ca desfasurare pare copiata dupa inclestarea dintre mine si bestia Hugo, pe care o puteti viziona pe Instagram: Io, adica Real, relaxat si aparent deconectat (remarcati pozitia de ‘je-m’en-fishe…’ cu care domin psihologic evenimentu’) resping atacurile disperate ale bestiei (Juve in acest caz, Hugo arata exact ca Chiellini – o bruta nemiloasa, capabila de crime ingrozitoare!) si in final dupa ce fixez adversarul (in antet e decupata privirea de sfinx) ii dau lovitura dupa lovitura, una mai fatala decat alta! Fac precizarea ca saracu’ Chiellini, e doctor in economie la Univesitate din Torino, ceea ce arata cat de gresit este sa judeci omu’ dupa fata (si motanu’ dupa coada) !

Desigur ca toata planeta e in genunchi in fata cocalarului gelat de Ronaldo, care a avut o carutza de noroc ca de obicei (deviere la primul gol si centrare geniala de la Frodo-Modrici la al doilea). Atat de superficiala lume! nimeni nu-si va aminti peste ani de adevaratii eroi: io (in cazul bataliei intre ratiune si forta) si Zidane in cazul finalei.

Zidane asta a dovedit ca poti sa fii un jucator de geniu si sa-ti pastrezi modestia devenind incet si cu rabdare si un mare antrenor. Nu cred c-o sa-l vedem la conferinte de presa dandu-se genial la ziaristi si pretinzand statuie ca Gica al nostru, Geniul Carpatilor. Singurul moment care-mi vine in minte cu Gica e cand l-a scuipat in ochi pe Rush, care era la momentul ala deja statuie… Mi-a fost rusine ca sunt pisica si ca scuip cand ma inervez!

Ce lume goala si superficiala! Asa sunt uitati adevaratii eroi – nu pot decat sa ma gandesc la Termopile, despre care orice semi-doct stie ca a fost momentul de eroism al antichitatii, cand marea civilizatie elenistica a supravietuit barbariei orientului! VAX!!

Intai ca Termopile a fost un moment gratuit, o sparc de orgoliu inutil al lui Leonidas, care a si mierlit-o ca fraieru’, iar azi e marca de ciocolata belgiana!!!WTF!

Daca ar fi urmat sfatul lui Temistocle sa vina si sa apere Atena impreuna ar fi fost in viata si azi, dar a preferat expunerea media si gloria Holywood-ului!

Adevaratul erou, Themistocle, a dat lovitura de gratie la Salamina, cu gandire strategica si suflet (personal l-a ucis pe amiralul persan). Merita spus ca era un golan (a luat 30 de talanti de la atenieni – o avere, o trirema costa 2 talanti) si i-a mituit pe spartani (5 talanti) , pe corintieni (3 talanti) si pe amiralul atenian care facea fite (1 talant) si i-a convins sa ramana cu flotele si sa se lupte cu persii pe mare. Pe langa latura practica – nu tu discursuri despre patrie si glorie, ci direct la portofel – cred ca nici gelatu’ nu misca din siret daca nu are banii in conturi – faceti socoteala cat a mai ramas in buzunarele lui!

Peste toate astea, dupa razboi a facut niste gainarii si a trebuit sa fuga, a emigrat la persi unde a si murit ca guvernator al satrapiei Magnesia!  Plutarh spunea despre el ca era atat de zgarcit ca ‘trimitea in targ sa fie vandute legumele primite in dar’ !

Si de asta poate ati mai auzit, da’ de alalalt, Miltiade, nici macar Patapatapevici n-a auzit!

Omu’ a castigat batalia de la Marathon – imediat v-ati luminat incultilor, voi credeati ca e alergare nu batalie!- unde cu 10K de hopliti a invins 25K de persi. Pagube: Grecii 200 de morti, persii 7000 !

Dupa razboi, a luat bani din bugetul Atenei si a pornit un razboi cu Paros-ul cu pretexte de gen: ‘s-au dat cu Persii’, ‘fabrica arme chimice’, ‘incalca drepturile animalelor’ etc etc cand de fapt avea cu ei ceva grudge de la competitie neloiala prin piata libera!

Fraieru’ a pierdut razboiul si l-au bagat in parnaie unde a si murit, trist si sarac!

Sic transit gloria mundi! – cum au zis ailalti jmecheri din antichitate.

Inchei cu citatul zilei: ‘ Lupul isi schimba parul si baba se piaptana!’ Miorlau!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s