Locale si internationale

Treceam zilele trecute pe drum si colea peste gard e un amic de-a meu, Baloo. E un Rotweiller urat, c-o fatza de zici ca mananca nou-nascuti la micu’ dejun, da’ ma stiti, nu sunt superficial si trec de aparente, vad in sufletu’ omului (in cazu’ asta animalului) ca laseru’ lui Vader. In realitate e un suflet milos, penduland intre instinctu’ criminal de a ma rupe in bucati, dar stapanit in mod rational de un gard de plasa ranforsat cu fier beton, inalt de 3 metri si desigur de sentimentul de stima pe care masculii alfa si-l datoreaza atunci cand nu au nimic de impartit; ma priveste cu mare respect de cand i-am explicat de unde vine numele rasei: Rottweiler; el credea – ca voi toti, ignorantilor! ca e numele nemtzalaului care a creat specia; ei bine rasa e originara din Latium (langa Roma antica ciumpalacilor!) si era initial caine ciobanesc, fiind preluat de legionarii romani pentru paza taberelor militare. Atunci cand romanii au trecut Rinul si au inceput sa colonizeze Germania, cainele a fost adoptat de barbarii germanici (cum se joaca istoria cu noi: macaronarii erau conducatorii si civilizatorii lumii, iar nemtzalaii erau salbaticii!) care au facut rasa mai agresiva (deh! de gustibus) si au denumit-o dupa colonia romana de peste garla, Rottweiler, adica acoperisuri rosii, pentru ca romanii foloseau tigle rosii si nu stuf sau lemn ca ghiorlanii de nemtzalai.

Asadar Baloo ma respecta si imi cere sa-i lamuresc una-alta. Ultima data ma intreaba de chestia asta cu Trump si Putin, ca cica cum de Trump a dat secrete de stat pe goarna catre rusi, si daca asta o sa-i cauzeze la mandat. Ii zic:

‘Boss, gandeste-te ca tu esti Trump, mare, dur, nu sta nici o vietate din sat in fata ta fara sa-i tremure chilotu’. Pe de alta parte ai in jur Congresu’, Curtea Constitutionala, presa democrata etc, sau pe scurt, gardu’, lantzu’, vecina care tipa ca trompeta Ierihonului cand faci vreo stricaciune, etc. In fata ta sta Putin, patronu’ la bani, amantu’ la pisici, masculu’ alfa absolut si progenitura lu’ Dracu’, adica EU; te intreb de una de alta si ma dau mare cu ce fac: vanez rechini cu furculita, calaresc in pielea goala la Polu’ Nord, ma duc ca un ninja peste ISIS si le iau bregatile etc etc, cate si mai cate. E! Atunci nu mori de oftica si ca sa incerci sa mai reduci din scor bagi si tu de la tine din dosarele X, ca ce spioni ai tu prin China, ca ai SEAL-i tupilati prin Siria, ca ce combinatii ai tu cu Sauditii sa-i tamponati pe iranieni, in fine cum fac baietii de cartier cand beau bere la PET in fata blocului. Pe de alta parte, Putin da un sifon la presa cum ca i-ai zis una-alta, da’ fara sa confirme oficial si nu rasufla tot ce i-ai zis si uite-asa are bilutele tale in mana si se joaca cu ele ca ala micu cu Kendama’. Nefiind nimic clar, nici ai lui nu-l pot jugula, da’ nici cu Putin nu poate rupe frendshipu’. Ai inteles Baloo de ce ai nevoie de mine? Ia da o bucata de carnitza de la tine din tigaie!’

Zice Baloo: ‘ Bai Stelica, esti dat dracu’ de destept, daca erai om conduceai Planeta!’ si-mi arunca recunsocator o ciozvarta de oaie.

Hai ca vine vremea de odihna, e si pacat sa las asa un creier superb sa se uzeze de oboseala. A! Era sa uit, pentru ca s-au plans admiratoarele ca vor sa ma vada mai bine,am facut si cont de Instagram unde pun poze de catwalk. Miorlau!

One thought on “Locale si internationale

  1. Stelica draga ce sa spun esti cel ce limpezeste apa, o transforma in vin si-o bea fara sa atinga paharul! Dar eu nu vorbesc de Trump pentru ca am impresia ca are creierul in varful firelor de par, pe care le lasa sa cresca tot mai mult si astfel creierul se departeaza de cap. Iar prostie mai multa ca la el nu vezi. Imi place oricum fata papei in pozele cu Trump de zilele trecute. …
    Eu ti-as indruma privirea mai mult catre cei 2 Feti-Frumosi manca-i-ar mama pe ei : Justin Trudeau si Emmanuel Macron.
    Bineinteles nici unul nu iti ajunge nici macar la pulpa piciorului din spate… tu esti cel mai cel…
    Miau!!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s