De la vecini

Am promis ca revin a doua zi, da’ uite ca am fost tare ocupat; sa ma odihnesc, ca asta-i cel mai mare pericol pentru mine: daca nu dorm suficient, risc sa ma prabusesc cand e mai mare urgenta si nu vreau sa risc!!

Va ziceam de fratii nostri cu ceafa lata ca au turism bunicel, cu locuri de vazut, peste garla practic. In plus traficu’ e ok, nu umbla ca apucatii pe sosele, si sunt soferi mult mai cuminti decat fitosii de romani; cand conduce Martalogu’ abia pot sa dorm si am si vise de zici ca traileru’ de la Fast and Furios…

In ceea ce priveste serviciile, iar pareri impartite: hotelurile mai bune si mai ieftine, carciumile cu mancare ok si ieftinuta, da’ oamenii par ca sunt usor loviti la capitolu’ comunicare, greu te intelegi cu ei; adica eu, motan de rasa pura, ma pot intelege cu toate speciile terestre si din alta localitate (cam orice vietate intelege mesaju’ ca mi-e foame, doar ca unii nu vor sa stea sa-i mananc…), iar astia nu pot sa se-nteleaga cu clientu’ care tine portofelu’ la vedere!

Faze: Intra Martalogu’ si Printesa (astia doi mari, de sunt in grija mea), deci intra in carciuma-goala – la bar stau doi chelneri cu fete de spargatori de alimentare si se uita cu aere super-inteligente; Martalogu’ zice in inglish ca ar vrea sa manance si sa bea , la care unul dintre cefalopozi ¬†raspunde tot in inglish, ca cica de aia si sunt ei acolo! Hopa, zic, sa vezi aici duelul ai-chiu-urilor si schimb de metafore si oximoroane- da de unde! bulgarului i se terminase vocabularu’ si cat a luat comanda a dat din maini ca omuletu’ de la Michelin, de ma dureau pe mine pupilele cat l-am urmarit! Totul pe stil alba-neagra: a deschis si a turnat vinul ca un conte francez, Printesa l-a gustat in fitze, zice ‘itzverugud’, la care cafeniu’ raspunde ‘iesainau’ si strica tot protocolu’! – Aduce foagrau’, da’ painea o uita si dispare etc etc.

Una peste alta, locuri, papica, pisici cu buline, trafic domol, e de mers la vecini, cu sau fara animale de companie (eu ii iau pe ai mei pentru ca m-am atasat de ei – deh! animal nobil).

Va las sa va pregatiti de 1 Mai, aud ca tot melteanu’ se duce la mare sa se sparga in cluburi si ramane Bucurestiul gol, poate ma bag la niste carnati pe balcoane.

Traiasca Ziua Muncii, hahalerelor!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s