Cele sfinte…

M-am trezit de dimineata inghetat bocna, ca m-a mancat in fund si am iesit aseara la racoare. Zici ca vine iarna, au inghetat florile in gradina si nu mai poti sa stai la soare si sa lasi gandurile bune sa te patrunda.

In fine, pare ca am devenit melancolic, o fi de la sarbatorile astea de primavara…Aici nu prea inteleg cum e treaba: cica acum se bucura lumea ca s-a trezit Cristi si ca toti tre’ sa fie mai buni si sa aiba grija unii de altii – de fapt, te uiti in jur si totul e exact invers:  Trump se ia de coreeni, in Franta e gata, gata sa iasa nebuna de Le Pen, in Turcia  sultanu’ Erdogan vrea sa le taie capetele la aia de nu-l asculta, la rusi bubuie metrou’?!

Iar la noi, delir culinar, manaca poporu’ asta de zici ca n-a mancat nimic de la Craciun!

Cum vine asta, il plangi pe Cristi si-i zici ‘mielu’ Domnului’ si dupa asta mananci un regiment de miei, oua cata frunza si iarba si doi munti de cozonac! Nu mai zic de gratarele care ard de cateva zile pe toate drumurile, de zici ca vin tatarii si astia ard holdele si mananca tot, sa nu aiba dusmanu’ si sa moara de foame!

Nu zic, si eu sunt mai critic ca au plecat astia de-acasa si m-au lasat pe hrana bio, adica ce gasesc pe camp, sa mananc ca salbaticii, Doamne iarta-ma! cum face apucata de Stela, ca aduce soparle si tot felu’ de vietuitoare…M-am scarbit si am plecat la baba de care v-am zis ca ma ocup, care m-a omenit cu niste ciolane de miel (cam tari, o fi fost caine?!)

Maine dupa ce trece apoclipsa asta culinara vin toti inapoi si trec la odihna sa cada bine digestia si iar tre’ sa munceasca UE pentru ei!

Hai primavara!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s